PiteYo! Raps Vol: 35 - J Dilla special

Vecka 9. Idag så var jag, Damir, ensam programledare för dagens J Dilla special eftersom Krille är i Uppsala. Otroligt inspirerande att hylla en av tidernas grymmaste och min hjälte. Hoppas många kunde förstå vad man menar när man pratar om legenden James Yancey aka J Dilla.

R.I.P.  J Dilla.


En varm shoutout till en av GameOn!s programledare, Dennis Strömberg, som var lysande som tekniker under kvällens program. Mad props, son (LOL)!

Nästa vecka är Krille tillbaks och då ska vi sända en MF Doom special. Kommer vara klockrent! So tune in then! 

Kvällens playlist nedanför.


1. J Dilla "Airworks"


2. Illa J "Showtime"


3. Common "Dooinit" (Hittade tyvärr enbart en instrumental version av låten.)


4.
Phat Kat "Nasty Ain't It"


5. A Tribe Called Quest "Get A Hold"


6. J Dilla "Sniper Lite (feat. MF Doom)"


7. Mad Skillz "It's Goin' Down"


8. J Dilla "Lightworking (feat. Talib Kweli & Q-Tip)


9. Jaylib "Starz"


10. Q-Tip "Let's Ride"


11. J Dilla "Wild"


12. Busta Rhymes "Show Me What You Got"


13. J Dilla "Don't Cry"



I'm out! /Damir 


Almaz Charming Child

Idag så släpper det "nya" svenska stjärnskottet Henok Achido sitt album "Almaz Charming Child".
Han har fått väldigt bra recensioner från tidningar runt om i landet och frågan vi ställer oss är...kommer han att kunna få ett break i USA, det skulle va otroligt coolt. han snubblade ju på mållinijen (om det inte rent var fusk från arrangerarna) till att vinna en producerad låt av mästerproducenten Swizz beats.
Längtar verkligen efter att få höra skivan.
vill du se honnom uppträda i tv4 tryck här
Peace out/ krill

J Dilla special 26/2



På torsdag (26/2) så kommer jag, yours truly Damir, själv stå för PiteYo! Raps medan Krille är på äventyr i Uppsala med en av GameOn! (checka deras blogg gameon.bloggspace.se; lyssna annars på GamOn! som går en timma innan PiteYo! Raps) programledarna, Martin Edsman. Som trade off kommer jag att ha den andre GameOn! programledaren Dennis Strömberg som kommer agera tekniker och eventuellt gäst. Han är en gammal Camp Lo och The Pharcyde lyssnare, och som bekant så har ju Dilla dawg producerat flera The Pharcyde låtar bl a klassikerna "Runnin'" och "Drop".

Vi skulle haft en MF Doom special den här veckan men vi skjuter upp det och jag kommer istället hålla i en J Dilla special. Det är nu tre år sedan han gick bort efter en tids sjukdom.

J Dilla är, för dom som känner mig, min absoluta favorit. Han har säkert gjort något dåligt men det hör jag aldrig. LOL. Eller "Jay Love Japan" är ju faktiskt en skiva som jag tycker är rätt medioker förutom spåret "Can't You See" som säkert irriterat grannarna ett fler tal gånger. Hur som helst, se till att hear that shit or be a fuck up!

Så, imorgon, kl. 19.00 - 20.00, J Dilla special på PiteFm.se. TURN IT UP!

Noah "Just Relax (feat. Blu)"




Grattis Blu! Cali rapparen Blu har just precis haffat ett major deal med Sire, en avdelning som tillhör det stora skivbolaget Warner Brothers (via HipHop DX).

Blu har de senaste åren byggt upp buzz genom skivorna  "Below The Heavens" (ett samarbete med producenten DJ Exile), "The Piece Talks" (genom tvåmanna gruppen C.R.A.C. Knuckles med Ta'raach) och "Johnson & Jonson" (med producenten Mainframe). Skivor som för övrigt är dope as fuck.

Något som höjer på ögonbrynen är att Suge Knight (en gång i tiden Snoop Doggs och 2Pacs skivbolagsboss) har varit efter Blu enligt HipHop DX artikeln. Att till och med Suge har varit efter Blu måste vittna om storhet. Eller inte. 2Pac var ju ganska tråkig.

Jag hade ju med låten "Love Don't" från "The Piece Talks" på min lista över de bästa låtarna från 2008 i vår årsummering. Jag var sen att upptäcka "Johnson & Jonson" skivan men den hade lätt platsat bland de bästa skivorna för 2008. Det var bara i slutet av december  förra året som jag upptäckte Blu och har fastnat oerhört för den här vanliga killen. Otroligt sympatisk och intelligent snubbe. Han rappar om saker som är väldigt relevanta för mig och säkert många andra 20-åringar. Klipsk men ändå men den där MC sidan där attityden är "don't take my kindness for weakness" som O.C. uttryckte det en gång i tiden. Nu är det bara att hoppas han inte får samma problem med skivbolaget som andra icke-gangster eller showbiz rappare som Q-Tip och Little Brother fick erfara. Det här har gjort min vecka!

En ny låt med Blu har läckt ut på nätet där han rappar över den japanske producenten Noahs beat som heter "Just Relax" (via 2dopeboyz). Chill låt som kommer vibrera min enrummare i alla fall. /Damir

DOWNLOAD: Noah "Just Relax (feat. Blu)"



Max-Pee-Zay!

Bloggen wonlove.se har intervjuat Tom Phia aka Max Peezay om den nya skivan "boven i dramat"


i inlägget PiteYo!raps vol: 31 så kan ni se videon åxå till singeln "boven i dramat"
peace!/ krill

Videos n shit

Den gammle räven Grandmaster Flash som rappar och producerar kommer släppa ny skiva inom en snar framtid,
och ingen mindre än vår egen Afasi kommer att medverka...
på samma spår som hip hop-legenden KRS-one mfl!
Låten heter "We speak hip hop". i denna video kan man även se lite hur inspelningen gick till.
vi får inte se afasi något men däremot om man lyssnar noga kan vi höra honom ungefär 20 sec in i videoklippet.


lite nya videos:

Mims är tillbaka efter sin storhit "This is why im hot" med den väldigt töntiga hooken "im hot cuz im fly you aint cuz you not"
Den här gången tycker jag att det låter bättre och videon är cool åxå. kan han ha hittat inspiration från The Cool kidz kanske?
Move(if you wanna) heter den.

Royce the 5 9 levererar ännu en gång, Part of me heter den. härlig början med. the 5 9 zone! läskigt slut, fy!


Tung låt från Blaq Poet, proddat av the king of bombap, DJ Premier! låten heter Ain't Nuttin' Changed

I denna video berättar Ludacris varför Everybody hates chris


Peace! /krilli


Big Sean "Million Dollars"

GOOD Music (Kanye West's skivbolag) har många up and comers bl a Kid Cudi (en personlig favorit) och Big Sean. Det här är första låten Big Sean gjort som jag fastnat för. Drömmen om att bli miljonär är ett ständigt tema bland rappare och sådana theme songs ger mig alltid energi. Inte för att det kommer hända men för att det är skönt att drömma ibland och för att det finns någon som tänker likadant. Dope ish! /Damir

DOWNLOAD: Big Sean "Million Dollars"

DOOM is alive!



Allas favorit skurk MF Doom ska släppa ett nytt album 23 Mars som ska heta "Born Like This" (via Pitchforkmedia). Och han har alltså bestämt sig för att byta alias till; DOOM. Med, ja, stora bokstäver. Ska tydligen vara viktigt. I like you DOOM, but you crazy.

Andra märkvärdiga nyheter är att Raekwon och Ghostface Killah ska vara med på skivan. Ett annat namnbyte står Ghostface för som kallar sig första gången officiellt för Tony Starks (tracklistan hittar ni om ni klickar på länken över) på skivan. Och det är ju så klart efter Marvel superhjälten Iron Man aka Tony Starks som han så pepp har kallat sig för i spår här och där genom karriären.

För DOOM fans så är det här övergrymt. Var ju ett tag sen han släppte och han brukade släppa grejer 3-4 gånger om året ett tag. Men sen 2006 har det varit dåligt med DOOM. Gästspår här och där, produktioner på olika skivor, rykten om ett MF Doom och Ghostface album (VART ÄR MIN GHOSTDOOM SKIVA?!) men inter mer än så. Men the villain är alltså tillbaks och DOOM ska ha lyckats få tag på ett beat från J Dilla albumet "Donuts" (via HipopDX).

Första låten som är släppt från albumet heter "Ballskin" och är producerad av Jake One. Senaste låten är dock "That's That" där han använder sig av ett gammalt beat som är med i hans instrumentala släpp. Dope shit! Går att ladda ner nedanför. 

PLUS! Kommande torsdagen ska påpassligt bara handla om MF Doom. Så glöm inte att lyssna då! (fast verkar som det blir torsdagen efter det/krille) / Damir
 
DOWNLOAD: DOOM "That's That"
DOWNLOAD: DOOM "Ballskin"

lite svenska grejer

först ska jag länka till henoks hemsida där du kan lyssna på hela hans kommande album, gör det här.

här är maskinens ny, det gäller att va orginell...hur hiphop är det att va transa? jag tycker det är rätt coolt att dom vågar i alla fall


är det inte dags för sommar nu?!...en video som gör mig mer sommar sugen är denna, skön låt, skön video.

peace out! /da krill

PiteYo! Raps Vol: 34

Vecka 8. I dagens program så tog upp ny utländsk och svensk hiphop som kommit. Har även länkat vissa låtar till sidor där dom är nedladdningsbara. Awesomeness. /Damir

1. Dubbel Trubbel "Gott Ställt, Gott Folk"

2.  Panacea "Walk In The Park (Damu The Fudgemunk Remix)"

3. Academics "Ain't My Style (ft. Prop Dylan & Trainspotters)"

4. DOWNLOAD: Danny Brown "Contra (ft. Elzhi)"

5. DOWNLOAD: Busta Rhymes "Conglomerate (ft. Young Jeezy & Jadakiss)"

6. DOWNLOAD: Organisen "Blåsningen"

7. Dewfie "Energy (ft. Ill Flow, Ali Thievez & Nutty NRG"

8. DOWNLOAD:
Raekwon "Wu Ooh (ft. Ghostface Killah & Method Man"

9. Sidewalk "President (ft. Swing Fly, Thomas Rusiak & The Sun)"

10. DOWNLOAD: Souls Of Mischief "Tour Stories"

PiteYo! Raps Vol: 33

Vecka 7, yao. Svensk hiphop historia. Fett!

1. The Latin Kings "Kompisar Från Förr"


2. Sherlock "Natural Bond"

3. Timbuktu "MVH"


4. Looptroop "Business & Pleasure"


5. MBMA "Dom Vilka Idioter"


6. Fattaru "Babylon (ft. Fjärde Världen)"

7. Supersci "Aayeahwhatyasay"

8. Peshi "Jealousy"
 

PiteYo! Raps Vol: 32

Vecka 6. 00-talets hiphopmusik från 2000 till 2009. Finns mycket man kan ta från varje år som är självklart men vi valde att plocka ut lite verk som får för lite uppmärksamhet. Playlist follows as usual.

2000: Jedi Mind Tricks "Blood Runs Cold (ft. Sean Price)


2001: J-Live "Epilogue"



2002: Blackalicious "Make You Feel That Way"



2003. Jaylib "The Official"


2004. k-os "Man I Used To Be"


2005. Rapper Big Pooh "Scars (ft. Joe Scudda & Median)"


2006. Clipse "Momma I'm So Sorry"


2007. Blu & Exile "The Narrow Path"


2008: Charles Hamilton "Brooklyn Girls"


2009. Focus "Homage To Premier (ft. Royce Da 5' 9", Phonte & Stat Quo)"

PiteYo! Raps vol: 31

Ni får ursäkta de senaste veckornas icke uppdateringar men ni inser inte hur sjukt kallt det är i Piteå. Ja, det påverkar våra blogg uppdateringar. Nästan på riktigt.

Nu har vi tänkt börja lägga upp länkar och youtube videos på låtarna vi spelar för att förenkla saker och ting för er läsare. Vi har även tänkt uppdatera med sånt som inte nödvändigtvis behöver vara med i programmen, utan saker vi finner intressant och bra för att dela det mer både ni lyssnare och läsare. Så förbered er för en grym nystart av bloggen!

Vecka 5 av 2009 ägnade vi oss åt ny svensk hiphop. För min del blev det mycket jag inte ens visste lever, andas och kan gå medan Krille, PiteYo! Raps svensk hiphopkännare, var fullproppad med kunskap om dessa artister.

Den här veckans låtlista hittar ni nedanför. Kunde tyvärr inte hitta musik eller videos till alla låtar. Sadface.

1: elDHEE "Highway of life (ft. Allyawan & Delirious)"

2: Promoe "Detta Har Hänt"


3: Mohammed Ali "Alla Jagar Efter Nått"

4: Far och Son "Precis Som Jag"

5: Shazaam "Lirarkatten"


6: Marke & Öris "Efter Knas Kommer Pengar"

7: Henok "Pusher (ft. Sofia Somajo)"


8: Maz Peezay "Boven I Dramat"


9: Medina "Kan Du Svaret"

10: Eboi "That's Right (ft. Adam Tensta)"


Verkar vara något problem och ingen video  syns för tillfället. Men det fixar jag snart. /Damir


RSS 2.0